De rijke en gevarieerde landschappen van Colombia maken het de perfecte wandelbestemming: je kunt regenwouden, bergen, unieke ecosystemen en meer dan 50 nationale parken verkennen en met sneeuw bedekte bergen, de Colombiaanse wassen palmboom en de ruïnes van oude beschavingen ontdekken. Colombiaanse wandelingen variëren in moeilijkheidsgraad en omgeving; van bergbeklimmen tot hoge regenwoudwandelingen, er is echt voor elk wat wils.

Ciudad Perdida (Verloren stad)

De verloren stad of in het Spaans Ciudad Perdida is een oud ruïnedorp, vermoedelijk gebouwd in 800 na Christus, ruim 650 jaar vóór de beroemde Machu Picchu. Het werd pas in 1972 ontdekt door een kleine groep schatzoekers die in het bos zochten. Deze wandeling is meer dan 28 mijl (45 kilometer) lang en wordt meestal uitgevoerd gedurende een periode van vier tot zes dagen. De wandeling moet worden gedaan met een gids; inheemse individuen uit de gemeenschappen Arhuaco, Koguis en Wiwas leiden vaak de rondleidingen. Deze wandeling gaat door de regenwouden en omhoog bergen, beekjes en rivieren.

Ciudad Perdida (Lost City), Sierra Nevada de Santa Marta, Santa Marta, Magdalena

Sierra Nevada del Cocuy

De Sierra Nevada del Cocuy is een nationaal park met een groot aantal met sneeuw bedekte bergen, waarvan de hoogste 5.330 meter is. Een wandeling door dit nationale park moet worden ondernomen met een gids die kan helpen bij het navigeren in de gevaarlijke bergomgevingen. De wandelingen door het park variëren van eenvoudig tot moeilijk, met het moeilijkste wezen naar de top van de hoogste berg.

Sierra Nevada del Cocuy, Nationaal Park, Colombia

Cocora Valley

De Cocora-vallei ligt in de koffiedriehoek van Colombia, dicht bij het kleine en unieke stadje Salento. Deze vallei is uniek, bergachtig en gevuld met voorbeelden van de Colombiaanse nationale boom, de Colombiaanse waspalm. Het duurt honderden jaren voordat deze prachtige bomen hun huidige hoogte bereiken. Wandelingen in dit nationale park variëren in moeilijkheid, afhankelijk van welke route u neemt. Deze wandeling kan alleen worden gedaan, door het park binnen te gaan en een kaart te volgen, maar gidsen zijn ook beschikbaar indien gewenst.

Valle de Cocora, Salento, Quindio, Colombia

Paramo de Chingaza

Dit unieke en biodiverse nationale park herbergt een paramo-ecosysteem, een omgeving tussen de boomgrens en de besneeuwde bergtoppen. Dit gebied helpt om het water uit de lucht naar de aarde te brengen; dit nationale park biedt meer dan de helft van de drinkwatervoorziening van Bogota. Binnen dit nationale park is er een wandeling genaamd Camino Monfortiano o del Humea, die 19 kilometer lang is. Het passeert meren, watervallen, kloven, rivieren en weinig ontdekte landen.

Nationaal park de Chingaza, Cundinamarca, Colombia

Caminata La Chorrera

De wandeling naar La Chorrera is 15 kilometer lang en loopt langs rivieren, kreken, watervallen en wilde bloemen. Het gebied herbergt ook een groot aantal vogelsoorten. Deze wandeling begint in Choachi, en het gemarkeerde pad passeert zeven watervallen, waaronder La Chorrera, de hoogste waterval in Colombia, met een val van 590 meter (1.936 voet).

La Chorrera, Choachi, Cundinamarca, Colombia

Chicamocha Canyon Ridge

De Chicamocha Canyon ligt in het Santander-departement van Colombia, dicht bij Bucaramanga, Barichara en de avontuurlijke sporthoofdstad San Gil. Deze wandeling van 7 kilometer passeert koffieboerderijen, watervallen, boerderijen op het platteland en pittoreske dorpjes.

Chicamocha Canyon, Santander, Colombia

Je kan misschien ook genieten van: